Wereldrecordpoging met geurtje aan

Wereldrecordpoging met geurtje aan

YOERI DESPIERRE WIL VOOR VRIJDAG 200.000 SOKKEN AAN WASDRAAD HANGEN

Wereldrecordpoging met geurtje aan
© Foto Gudrun Steen Emelie geeft haar man Yoeri de sokken aan om aan de wasdraad te hangen.
 Yoeri Despierre (42) uit Vladslo is gisterenochtend om 8 uur gestart met het ophangen van 200.000 kousen aan de wasdraad. Tegen vrijdagavond hoopt hij het wereldrecord gebroken te hebben. “De ene sok ruikt al frisser dan de andere”, lacht Yoeri. Met zijn recordpoging wil hij zoveel mogelijk geld voor het goede doel inzamelen.

Een jaar geleden vatte Yoeri het idee op om 100.000 sokken in te zamelen en zo het wereldrecord ‘sokken aan de wasdraad’ te verbreken. Dat staat nu op naam van een Duitser die zes kilometer en 66 meter sokken heeft uitgehangen. “Mijn oproep was zo’n groot succes dat ik mijn inzet verdubbelde. Vandaag (gisteren, red.) zijn we gestart met alle sokken op te hangen op een terrein in de Laagvlaktestraat in Leke. We werkten van 8 tot 20 uur. Nog tot en met donderdag zijn we daarmee zoet. We mogen met maximaal vijftien vrijwilligers tegelijk werken en de sokken mogen op niet meer dan één centimeter van elkaar hangen. Het meeste tijd kruipt in het uit elkaar halen van gevouwen sokken. Voortdurend houden we een logboek bij van wie wanneer komt helpen. We maken ook foto’s en filmpjes. Ons doel is om in het Guiness Book of Records te komen. We hebben zeker genoeg sokken om een waslijn van 14 kilometer te vullen, maar we moeten hopen op goed weer. Vooral woensdag, dan wordt er onweer voorspeld. Wie ons wil helpen om sokken op te hangen, is zeker welkom. Al kan je maar een kwartiertje, alle beetjes helpen. Vrijdag komen twee landmeters alles officieel vaststellen”, aldus Despierre.

Goede doel

Yoeri onderneemt de opmerkelijke wereldrecordpoging om twee goede doelen te steunen. “De vzw De Helpende Hand, van mijn ouders, kan het geld goed gebruiken om op 10 september met duizend kansarmen en weeskinderen naar Bobbejaanland te gaan. Het andere goede doel dat we steunen, is De Vriendenkring van Leke”, vervolgt Yoeri. “Het was een fantastisch jaar. We hebben een pak mensen ontmoet en de sokken kwamen van overal. Mijn schoonouders kochten in Lourdes onze ‘gelukskous’ met een beeltenis van Maria erop en de verste sok kwam uit Bangkok, via een vriend die naar ginder trok. Zo’n evenement organiseer je maar één keer in je leven en het hele gezin doet mee. Mijn vrouwe Emelie (33) en zoon Lowie (7) geven de sokken aan en dochter Cato (11) verkoopt steunkaarten. Komend weekend, van vrijdag tot en met zondag, staat Leke op zijn kop tijdens een driedaagse benefiet. Na de smulmarkt vrijdag is het zaterdag tijd voor een kinderdorp en er is dan ook een veiling van kledingstukken van bekende Vlamingen. Zondag treden een resem Vlaamse artiesten op. Maandag nodigen we iedereen uit om de sokken weer van de draad te komen halen. Het gezin dat van 10 tot 14 uur de meeste sokken verzamelt, mag gratis mee naar Bobbejaanland. De 200.000 sokken en wasspelden gaan daarna naar een project in Afrika.”

Het volledige weekendprogramma kan je nalezen op Facebook bij de groep ‘Wereldrecord 100000 kousen aan een waslijn’.

 Yoeri Despierre (42) uit Vladslo is gisterenochtend om 8 uur gestart met het ophangen van 200.000 kousen aan de wasdraad. Tegen vrijdagavond hoopt hij het wereldrecord gebroken te hebben. “De ene sok ruikt al frisser dan de andere”, lacht Yoeri. Met zijn recordpoging wil hij zoveel mogelijk geld voor het goede doel inzamelen.

HLN – GUDRUN STEEN  – 

Scroll naar boven