Yoeri hangt 11 kilometer sokken en verpulvert wereldrecord

Diksmuide Yoeri hangt 11 kilometer sokken en verpulvert wereldrecord

LEKE “We hebben het wereldrecord sokken hangen (zes kilometer en 66 meter, red.) bijna verdubbeld, want in Leke hebben we elf kilometer sokken uitgehangen”, glundert Yoeri Despierre. Het is nu aan Guiness Book of Records om het officieel te bevestigen.

Yoeri hangt 11 kilometer sokken en verpulvert wereldrecord
© Foto Proot Yoeri Despierre tussen zijn elf kilometer wasdraad vol sokken.
Zondagochtend waren vijftien vrijwilligers gestart. Donderdagavond bengelden tussen 135.000 en 138.000 sokken aan een waslijn van elf kilometer. “Dat we het wereldrecord hebben verbroken, is uiteraard fantastisch. Maar wat me het meest heeft gecharmeerd, is het sociale contact in het dorp. Veel mensen uit Leke kwamen spontaan langs om te helpen en als we voor een huis de sokken ophingen, ging de deur open voor een bemoedigend woordje. Het heen en weer lopen en het doortrekken van de wasdraad waren het lastigste. Twee van mijn drie weken verlof heb ik aan dit project gespendeerd, maar het was met veel plezier”, gaat Despierre verder.

”We hopen op een grote opkomst morgen (vandaag, nvdr) voor ons speeldorp en de veiling van kledij van bekende Vlamingen. Zondag treden Vlaamse artiesten op. Check de Facebookgroep ‘Wereldrecord 100.000 sokken aan een waslijn’ voor het volledige programma. De opbrengst is voor de Vriendenkring Jong Leke en vzw De Helpende Hand. Maandag is iedereen welkom om de was van de draad te halen.”


En of Yoeri nu elke dag de was zal uithangen? “Mijn vrouw heeft nu gezien dat ik het kan, dus ik zal het thuis waarschijnlijk ook wel mogen doen”, grapt hij.

HLN – GUS  – 

Scroll naar boven